Nieuws - Opening Topondernemers Thema "Derde Wereld".

Vandaag (dinsdag 14 januari) is het thema 'Derde Wereld' (vanuit Topondernemers)  voor de groepen 4 t/m 8 geopend. Dit hebben we gedaan door Louise Swart van stichting Helpmalawi Nederland (http://helpmalawi-nederland.nl). Zij vertelde over Malawi en over wat hun stichting precies doet voor Malawi. Zij had een mooie presentatie, liet prachtige spulletjes zien en vertelde een indrukwekkend verhaal. Zo komen onze kinderen erachter dat we blij mogen zijn dat we in Nederland wonen. We hebben de stichting al eerder geholpen door de oude schooltenues te schenken. Na de presentatie heeft Louise het leerplein ingericht met prachtige spulletjes van de wereldwinkel. Deze spullen komen uit de derde wereld en zijn te koop. We willen Louise bedanken voor haar indrukwekkende verhaal en gaan ons best doen om de stichting op wat voor manier dan te helpen.

Deze periode gaan de kinderen ook derde wereld gerechten maken (de ingredienten zijn al gekocht in de winkel) en er zijn kinderen die flessen gaan inzamelen voor een goed doel m.b.t. de derde wereld.

Geplaatst op: 14 Januari 2020