Nieuws - Gezonde school

Onze school is gezond

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. Dit certificaat hebben wij in 2019 voor het eerst behaald en nu opnieuw. Het is nu weer geldig t/m 2024. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in; op ons plein heeft onze school verschillende pleintoestellen, een volleybalnet, 2 stoeprandje spellen, we doen aan handbal, voetbal, hockey, basketbal, er is een klimmuur, een verkeersplein en andere pleintoestellen! Tijdens de gymlessen krijgen ALLE leerlingen de ene week les van meester Timo (beweegteam) en de andere week van meester Paul of meester Rik.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Geplaatst op: 02 December 2021