Nieuws - Sint op school!!!

Sint kwam vandaag rond 09.00 uur op school. In het speellokaal zaten de peuters en groep 1 t/m 4  al zingend te wachten.

Sint had geen Pieten bij zich en  vond dit heel jammer. Hij vertelde aan de kinderen dat de Pieten lagen te slapen, omdat ze het in de Coronatijd het erg druk hebben gehad.

Juf Froukje (stagiaire groep 1&2) wilde ook graag stage lopen bij Sinterklaas. Dus moest ze een sollicitatie gesprek voeren met de Sint. Gelukkig had juf Anja nog pietenpak.

Dus werd juf Froukje, Piet Froukje, maar voor ze Piet Froukje mocht heten kreeg ze eerst nog wat opdrachten: klimmen van links naar recht op het klimrek, koprol maken, springen vanaf de bank en  cadeautje inpakken. Dat deed ze prima en werd toen geschminkt tot roetveeg Piet.

Daarna gingen alle kinderen van de peuterspeelzaal, groep 1&2, groep 3 en groep 4 met hun eigen groep naar Sinterklaas en Piet  Froukje in het speellokaal.  Ze kregen allemaal van de Sint  en Piet Froukje een cadeautje. En groep 1/2/3 had ook nog een winkeltje met kassa gekregen van de juffen. Groep 1&2 en 3&4 krijgen ook nog een ander cadeautje, maar dat vertellen we nog niet.

Daarna gingen ze in een eigen klas hun eigen programma volgen. In de pauze kregen de kinderen allemaal drinken met een koekje.

De leerlingen van groep 5 t/m 8 hadden fantastische surprises voor elkaar gemaakt en hadden ook nog een prachtig klascadeau. Ze hadden alle onderdelen van Gravitrax knikkerbanen!! Dus hebben ze de komende weken wat te doen!!! Ook zij hadden in de middag hun eigen programma met daarbij bewegingsonderwijs (groep 3 t/m 6). En als afsluiter kreeg iedereen nog een zakje pepernoten.

Het was een erg leuke dag en we willen de Sintcommissie (OV leden en teamleden), Sint, juf Froukje en iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag!!!

Meer foto’s staan in ons fotoboek op onze website.

Geplaatst op: 04 December 2020