0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

Hierbij geven wij u een overzicht van ons schoolaanbod met betrekking tot kernwaarde 'Zelfstandigheid'. In ons daltonbeleidsplan wordt deze kernwaarde verder uitgewerkt: 

  • Dagkleuren 

In groep 1 t/m 8 worden dezelfde kleuren voor de dag gebruikt. Ook bij de peuterspeelzaal Doomijn gebruiken ze de dagkleuren van de school. Op deze manier is er een doorgaande lijn door de school en is het voor alle leerlingen duidelijk. 

  • Plannen 

Het ontwikkelen van de vaardigheid wordt vanaf groep 1 aangeleerd/aangeboden. Door hier op jonge leeftijd mee te beginnen, wordt deze vaardigheid vaak geoefend en zullen de leerlingen hier in de bovenbouw en op het voortgezet onderwijs veel baat bij hebben. Er wordt in de onderbouw gepland aan de hand van een planbord, in de hogere groepen wordt dit aangepast naar een weekcontract. 

  • Uitgestelde aandacht 

Er wordt op verschillende manieren aan uitgestelde aandacht gewerkt op obs Zuid. Doordat de instructies op vastgestelde momenten zijn gepland, is er niet altijd tijd om de vragen van leerlingen meteen te beantwoorden. Daarnaast leren leerlingen door uitgestelde aandacht zelf oplossingen te bedenken en de expertise van klasgenoten te gebruiken. 

Manieren van uitgestelde aandacht op obs Zuid zijn: 

1. Het blokje

2. Het verkeerslicht

  • Correctie 

In alle groepen wordt het werk gecorrigeerd. Dit kan zowel door de leerkracht als door de leerlingen zelf uitgevoerd worden. Door de leerlingen zelf te leren corrigeren, leren zij kritisch op hun eigen werk en op dat van een ander te zijn. Leerlingen geven elkaar tips en tops naar aanleiding van presentaties en leren feedback te geven en te ontvangen. Alles vanuit een positief kader, maar het doel is wel dat leerlingen kritisch naar eigen werk leren kijken.