0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

Onze school is het schooljaar (2017-2018) een eerste driejarig samenwerkingsverband met de bibliotheek aangegaan om het lezen op onze school te stimuleren en om het leesplezier te bevorderen. Sinds 1 augustus 2020 is onze school wederom een driejarig samenwerkingsverband aangegaan met de bibliotheek, dit zal lopen tot 1 augustus 2023.

Meer informatie kunt u vinden op:

Met deze aanpak werken bibliotheken, scholen en gemeenten op strategisch niveau structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis.

Informatie voor ouders:

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. 

We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. 

Juf Dana is ons contactpersoon.