0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

Maandag 17 juli 2023 hebben de meesters en juffen hun verjaardag gevierd. Alleen meester Paul was er niet bij, hij moest naar het ziekenhuis omdat hij een zere voet had. Het blijkt nu dat hij zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken en hij loopt nu met een brace op school rond.

Nadat de bel was gegaan verzamelde iedereen zich om het podium en de leerkrachten erop. Heel veel kinderen waren prachtig verkleed, super leuk om te zien! Er werd gezongen voor elke meester en juf (ook voor Emely die die dag echt jarig was) en daarna ging elke groep naar zijn eigen lokaal om de hele dag feest te vieren.
De traktaties waren geregeld door de OV (heerlijke gezonde spiesje, met fruit, kaas en vlees op de ochtend en 's middags een ijsje).

Groep 1&2 had een verjaardag in het thema 'Piraten' met piratenbingo, piraten kleurplaten en een interactieve film over piraten. Gaaf!
Groep 3 heeft heerlijk getekend, geknutseld en met de Lego gespeeld.
Extra lang buiten gespeeld in de pauze en ze hebben nog in teams zoveel mogelijk woorden gemaakt van één lang woord. Ook hebben ze 'levend stratego ' gedaan met dieren. Welk team verzamelt de meeste kaartjes?Tot slot nog het reactie spel waarbij iedereen een kaartje krijgt en een opdracht uitvoert als reactie op een ander die een opdracht uitvoert.Zo kan het dus dat er ineens iemand op de tafel gaat staan en een ander de kraan open en dicht doet. Vervolgens loopt er dan iemand naar de verwarming of zingt een liedje... Super leuke dag!
Groep 4 heeft kringspelletjes gedaan, lekker vrij gespeeld, gezelschapsspellen gedaan en we hebben het laatste stukje van de film 'Mees Kees in de wolken' gekeken. Het was een zeer geslaagde dag!
Groep 5/6 heeft bingorondes, het 'Casinospel', langere pauzes, veel prijsjes en film kijken (begin GVR). Super leuk om te doen!!
Groep 7/8 begon in de kring, daarna hebben ze verscheidene activiteiten uitgevoerd. Ze begonnen met het online spelen van Smash Karts, dit lijkt veel op Mario Kart en wordt erg fanatiek gespeeld. Ook hebben ze verscheidene potjes bingo gespeeld, wat een fanatiekelingen zitten er toch in de groep 😊. In de middag hebben we even iets langer genoten van de pauze en bij binnenkomst gingen we de stoelendans houden op nummers als: Koffie & thee en Engelbewaarder.
Iedereen zong op volle kracht het lied mee, dit heeft u thuis misschien nog wel gehoord. Een topdag hebben we gehad met elkaar!

We willen de leerlingen, ouders/verzorgers en OV bedanken voor de prachtige dag, de traktaties en de vele leuke cadeautjes. Dit wordt zeker gewaardeerd!

Team Dalton OBS Zuid Wolvega.

 

Geplaatst op: 19 Juli 2023

terug