0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

Vandaag had groep 7/8 een uitje in het kader van heemkunde. Heemkunde is het je eigen maken van kennis over de eigen woonomgeving. Het ging dit keer over de Friese Waterlinie, het Rampjaar 1672-1673 en ‘Bommen Berend’. Een leerzaam onderwerp waarbij we een voorstelling bij de Blessebrugschans kregen van de histotolk. Vanaf de schans gingen we richting de Kijkzaal van de bibliotheek in Wolvega waar een tentoonstelling is. Deze tentoonstelling is te bewonderen tot 17 juni. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. 

**Informatie over de Friese Waterlinie:**
De Friese Waterlinie bestaat uit een aantal schansen achter de twee rivieren van de Stellingwerven: De Lende en De Tsjonger (Fries) / De Kuunder (Stellingwarfs). Die bevinden zich in het natte veengebied in het zuiden van Friesland. Door land onder water te zetten tussen de verschillende versterkingen (men noemt dat inunderen) spreekt men van een ‘waterlinie’.

*Wil je meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar bibliotheek Wolvega of klik op de volgende link: https://www.friesewaterlinie.nl/over/*

 

De foto's zijn gemaakt door Lenus van der Broek, dank hiervoor!

 

Geplaatst op: 25 Mei 2023

terug