0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

De leerkrachten van de Onderbouwd van basisschool Dalton OBS Zuid Wolvega ontvingen vandaag een certificaat voor het succesvol afronden van hun opleiding tot Onderbouwd specialist.

Deze opleiding houdt in dat de leerkrachten stoppen met het halfjaarlijks toetsen van kleuters en overgaan op het gericht observeren en diagnosticeren tijdens het spelen en werken.
Deze manier van volgen van kinderen wordt wordt formatief genoemd.
De leerkrachten van Dalton OBS Zuid Wolvega hanteren hiermee een specifieke pedagogische benadering van het jonge kind. Zij hanteren vaardigheden zoals werken in kleine kringen met spelmaterialen en een handpop om op die manier een natuurlijke reactie uit te lokken bij kinderen. De reacties worden vervolgens geobserveerd en vastgelegd in het leerlingvolgsysteem van Onderbouwd.
De leerkrachten zij zo in staat om elk kind zijn of haar eigen ontwikkeling te gunnen. Het ene kind doet namelijk langer over het zich eigen maken van bepaalde leerdomeinen dan een ander. Naast de leerkrachten is ook de onderwijsassistent gediplomeerd.
De collega's van de school zijn met lof geslaagd.
Volgens onderwijskundige Simone Haven, die de leerkrachten heeft begeleid, hadden de leerkrachten bij aanvang een hele sterke visie op het werken met jonge kinderen. Deze sterke basis zorgde ervoor dat het traject niet alleen razendsnel verliep maar ook nog een uitmuntend werd uitgevoerd in de onderwijspraktijk. Je visie handen en voeten geven daar gaat het tenslotte om!
We willen de dames van harte feliciteren en succes wensen in hun verdere werk!

 

Geplaatst op: 17 April 2023

terug