0561 - 615 138Oranje Nassaulaan 51, 8471 LL Wolvegadirectie.zuid@comprix.nl

Onze school is wederom gezond!!! Het thema "Natuur en Milieu" is behaald! Dit was het laatste vignet dat we als school konden en wilden behalen!!

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat “Natuur en Milieu”.

Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in; de schooltuin, ventilatie, CO2 meters + onderzoekjes, aquaria, planten, nieuwe schooltuintjes, netkasten, projecten, vetbollen, voeren van vogels in de winter, de groentetuin, de keuken, ons Daltononderwijs, Topontdekkers en we verbinden waar dat kan.

We hebben nu de volgende themacertificaten behaald, “Voeding” (twee keer), “Bewegen en Sport”, “Relaties en Seksualiteit” , “Welbevinden” (twee keer) & "Milieu en Natuur"

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.
Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl

Team, MR en OV Dalton OBS Zuid Wolvega

Geplaatst op: 03 April 2023

terug